Archív

Csajozós kaják a Budaytól

Buday Péter a csajozás receptje helyett most elárult nekünk néhány csajozós receptet.

Buday biztosan tudja mitől döglik a légy, vagyis inkább a liba, kedvenc alapanyaga ugyanis a libamáj. Ebből az ételből fogunk hamarosan leírni egy szuper hódító receptet, előtte viszont nézzük meg közelebbről, ki is az a Buday Péter.

A sztár szakács Stahl Judit mellett vált közismertté, jelenleg az MTV1 műsorán láthatjuk önálló főzőműsorát. Igazi nagydarab séf külleme, kedvessége, és áradó kisugárzása mindenki figyelmét magára vonja. A szigorú nevelést kapó családapa imádja a rock zenét, és valójában nem is készült soha szakácsnak. A véletlenek aztán úgy hozták, hogy mára hazánk egyik legismertebb mesterszakácsa, egy étterem és egy kávézó társtulajdonosa valamint számos szakmai elismertség birtoklója.

Nem húzom tovább az időt, elárulom a titkot. „A varázsszó: pezsgő, eper, csokoládé”- súgta meg bizalmasan Buday, majd folytatta: „ a nők az édeskés ízeket szeretik, de fontos, hogy mindemellett legyen könnyű is az étel, erre pedig a legmegfelelőbb a libamáj, a halak vagy a rák. Gyümölcs és desszert gyanánt pedig egyértelműen az eper a nyerő.”

Első csajozós recept:
Végy egy szelet libamájat, egy kis körtét, és süsd meg őket forró vajban. Mikor a máj elkészült, vedd ki, majd a serpenyőben maradó körtét kendd be finoman mézzel, aztán önts hozzá 1 dl bort és ízesítsd kakukkfűvel. Addig kell főzni, amíg olajsűrűségű nem lesz a lé.
Tálalása: a mézes körteszeletet helyezd a tányérra, majd tedd a tetejére a libamájat és öntsd nyakon az ízletes mártással. Köretnek a krumplipüré illik hozzá leginkább.

Még két tutira hódító recept van a tarsolyunkban, úgyhogy érdemes lesz figyelni.
 

Hozzászólások