Életmód / Stílus

Figyeljünk a fájdalom jeleire 3.rész

Az első két cikk után most a hasifájdalmak, hátfájások és végtagfájdalmakra hívjuk fel a figyelmet. Olvass tovább, ha fontos az egészséged, nem árt tudnod, mit jelez a szervezeted.

Hasi fájdalmak:
-    Heveny vakbélgyulladás: a fájdalom a köldök környékén jelentkezik, amely a has jobb oldalának az alsó részébe sugárzik, hőemelkedés, láz, émelygés, hányás, székrekedés tüneteit produkálja.
-    Bélelzáródás: hasi fájdalom, görcsök, has-puffadás, émelygés, hányás, súlyosbodó székrekedés, széklet és bélgáz ürítésre való képtelenség.
-    Vesekő: súlyos, alsó hasi részbe és a lágyékba sugárzó deréktáji fájdalom. Émelygés, hányás, véres vizelet, vizeletürítési nehézségek.
-    Hasnyálmirigy-gyulladás: hirtelen, súlyos, hasi fájdalom, émelygés és hányás, gyengeség, láz, has-puffadás, nyirkos bőr.

Hátfájás:
-    Porckorongsérv: derékból vagy nyakból eredő fájdalom, amely emelés, köhögés, vagy megerőltetés hatására súlyosbodik. A fájdalom mellett izomzsibbadás, far és végtagok bizsergése, vizelet vagy székletürítés feletti tudatos szabályzás elvesztése.
-    Gerincdaganat: tartós, súlyosbodó hátfájás, amelyet egyre erősödő bizsergés, izomzsibbadás és gyengeség, valamint a vizelet vagy széklet tudatos szabályozásának elvesztése kísérhet.

Végtag fájdalmak:
-    Vérrög okozta verőér elzáródás: hirtelen súlyos fájdalom a karban vagy a lábban. A bőr hideggé, sápadttá, vagy kékesen márványozottá válhat.
-    Végtagtrombózis: az érintett végtag fájdalmasan érzékeny, meleg, duzzadt, a bőr vörösesen elszíneződik, a visszerek kiemelkedhetnek.

Ha bármelyik tünetegyüttest észleled magadon, akkor azonnal fordulj orvoshoz, az életedet mentheted meg vele! Nem szégyen kihívni az ügyeletet, mert lehet, hogy nagyobb bajt előzöl meg vele.
 

Hozzászólások

Legfrissebb

Május utolsó hétvégéjén újra beveszik a kerékpárosok az eplényi Bringarénát. Magyarország...

A „keleti nyitás” ma már nem csupán egy új külgazdasági stratégia...

A levegő is jéggé vált

1939-40 telén egy igencsak könnyűnek induló háborúban az orosz katonák "Fehér Halál"-nak...

Pikáns

Megszüntetné a pornóipart a kormány!

A kormány már dolgozik a szexiparmentességen!

Az indiából származó Káma Szútráról kevesen tudják, hogy a lélekről...

Ha szexről van szó, az emberek általában inkább tartózkodnak a gyors...

A biszexualitás mindenkiben ott van. Igaz vagy sem?

Mit érdemes beszerezni a szexshopból? Eláruljuk!