Életmód / Stílus

Bolondok napja – bolonddá tehetsz, vagy tesznek!

Április elsején van a bolondok napja, azaz az áprilisi tréfák ideje. De vajon honnan ered ez az ünnep? Miféle tréfákat tehetünk meg ezen a napon? Olvass tovább, ha te is szívesen megviccelnéd ma a munkatársaidat, barátaidat, és kell pár ötlet.

A bolondok napjának eredete nem tisztázott, csak találgatások vannak. Az egyik szerint egy kelta népszokás volt, hogy április elején vidám, bohókás tavasz ünnepet ültek. Egy másik magyarázat szerint IX. Károly rendeletéből ered, miszerint az újévet nem április 1-én kell ünnepelni, ahogy addig a régi francia naptár szerint, hanem 1564-től január 1-ét tekintették az év első napjának. Akkoriban szokásban volt drága ajándékokat küldeni egymásnak az újévre, ezért a régi április 1-i dátumra, és az újra is küldtek meglepetéseket az emberek. Viszont ez elég költséges volt, ezért lassacskán átalakult ez a szokás, hogy április 1-ére csak valami vidám, mókás ajándékot küldtek, hiszen a hamis újév napjára az illett a legjobban.

A legemlékezetesebb történelmi április tréfát épp Franciaországban űzték, Toulouse grófja, XIV. Lajos francia király fia eszelte ki, áldozata pedig Garamont márkit volt. Március 31-ének éjszakáján, mialatt a márki aludt, a gróf cinkosaival kilopatta a ruháit. Minden egyes darabot felfejtettek, majd újra összevarrtak, de szűkebbre. Reggel a márki fel akarta húzni a nadrágját, de nem fért bele. Riadtan nyúlt mellénye után, ám nem tudta begombolni, és a kabátját sem. Javában küszködött, amikor rányitotta az ajtót az egyik cinkostárs: "Az istenért, márki, mi történt önnel? Egészen meg van dagadva!" A márkiról hullt a veríték, és nem értette, hogy miféle furcsa és borzasztó betegség üthetett ki rajta. Orvosért futtattak, az orvos pedig - aki szintén beavatott volt - megvizsgálta, receptet írt és gondterhelten távozott. Elszaladtak a recepttel a gyógyszerészhez, aki visszaküldte, hogy nem érti. Nem is érthette, mert ez volt ráírva latinul: "Accipe cisalia et dissue purpunctum". Vagyis "Végy ollót, és vágd fel a mellényedet!"

Ha te is szeretnéd megviccelni kollegáidat, a következőket ajánljuk holnapra:
1. WC papírral, vagy újságpapírral be lehet tekerni egyik kollega összes az asztalon lévő holmiját, aztán figyelni, mégis mit szól mindehhez, amikor megérkezik.
2. A mosdók kilincsére (bátrabbak akár a főnök irodájának kilincsére) fogkrémet kell nyomni, majd várni, hogy ki fog belenyúlni önkéntelenül.
3. Ha benne van a főnök, akkor ki lehet szúrni úgy egy kollegával, hogy az asztalán lévő dolgait összerakjuk egy kartondobozba, és úgy lerakjuk az asztal közepére. Ha tudunk, akkor egy idegent felkérünk, hogy üljön be az asztalhoz, vagy akár egy eddig alsóbb beosztásban dolgozó is megfelel erre. Amikor megérkezik a kollega, nem fogja érteni először a helyzetet, de a cinkos főnök ekkor rásegíthet: oda megy, és kezet nyújt, azzal a szöveggel, hogy „Sajnálom, de meg kellett tennem. Bolonddá tettelek.” Persze azért teljen el elég idő, míg a megviccelt kollega végig kérdezgeti, hogy mégis miért rúgták ki.
4. Egyik autóval járó kollega szélvédőjére tehetünk egy kis papírt: „Ne haragudjon, hogy meghúztam a kocsiját.” Ez akkor jó, ha az irodából lehet látni, ahogy a megviccelt ember idegeskedve körbe rohangál, és vizsgálja az autóját.
5. Az irodai konyhában ki lehet cserélni a sót meg a cukrot, aki ennek felül, az biztos egy életre megjegyzi milyen a sós kávé, vagy a cukros sült krumpli.
6. Egy kiszállító ruhában öltözött idegent felkérhetünk arra, hogy karton dobozban kézbesítsen az egyik kollegának egy előre megvásárolt vibrátort. A kollegát addig kell bíztatni, míg ki nem bontja az ismeretlen küldeményt. Lehet csak simán az asztalára tenni karton dobozban valami szexuális segédeszközt, mire beér a munkahelyére.
7. Iskolai csíny, de a post-it papírokkal remek feliratokat lehet valaki hátára ragasztani  „ha mosolygok, fogd meg a fenekem”, „hülye vagyok, üssetek” „veregess hátba, mert rossz napom van” stb.
8. Be lehet kenni a WC- ülőkét babaolajjal, mindenki azt hiszi majd, hogy maximum vizes. El lehet képzelni mi történik, ha valaki ráül(ne).
9. Ha van valakinek kamerája, akkor rákészülhet, amikor valaki bemegy a mosdóba, utána kint várja az ajtó előtt, és „interjút készít” a kijövővel: „Uram, mondja voltak odabent megszorítások? Hogy haladt az ülés? Folynak az ügyek rendesen? Várhatunk még valakit kijönni az ülésről?”

Voltak akik már előre készültek az április tréfára a szigetországban: rózsaszínűvé vált egyik napról a másikra a Prince of Wales nevű, történelmi kocsma Nagy-Britanniában: valakik viccből átfestették az éj leple alatt. A kocsma még 1540-ben épült, a "színjáték" előtt fekete-fehér volt. 52 éves tulajdonosa nem sokkal éjfél előtt zárt, aztán reggel fél nyolckor alig hitt a szemének a rózsaszínpompás falak láttán. Egyáltalán nem örült, de elismerte, hogy a viccelők rendes munkát végeztek. A kocsma takarítója reggel hétkor érkezett, ő még látott két overálos férfit, akik épp összepakolták szerszámaikat, ám azt hitte, a kocsmáros rendelte a munkát. A törzsvendégek persze jót röhögtek és röhögnek, azzal húzzák a kocsmárost, hogy biztos a Rózsaszín Párduc mázolta be a házat. (Forrás: MTI)

Jó tréfálkozást mindenkinek holnapra! Örök szabály azonban, hogy a tréfa sose legyen sértő, vagy túl veszélyes!
 

Hozzászólások

Legfrissebb

Május utolsó hétvégéjén újra beveszik a kerékpárosok az eplényi Bringarénát. Magyarország...

A „keleti nyitás” ma már nem csupán egy új külgazdasági stratégia...

A levegő is jéggé vált

1939-40 telén egy igencsak könnyűnek induló háborúban az orosz katonák "Fehér Halál"-nak...

Pikáns

Megszüntetné a pornóipart a kormány!

A kormány már dolgozik a szexiparmentességen!

Az indiából származó Káma Szútráról kevesen tudják, hogy a lélekről...

Ha szexről van szó, az emberek általában inkább tartózkodnak a gyors...

A biszexualitás mindenkiben ott van. Igaz vagy sem?

Mit érdemes beszerezni a szexshopból? Eláruljuk!