Életmód / Stílus

Férfiak a szépségszalonban - III. rész

A sorozat harmadik részében a kozmetikába kalauzolom az urakat.

Elsőre biztosan furcsa lesz, amit írok, de a férfiaknak talán még nagyobb szükségük van a rendszeres - legalább havonta egyszeri - kozmetikai kezelésre, mint a nőknek. Hogy miért? Mert ők nem (vagy csak nagyon kevesen) használnak napi szinten olyan ápoló kozmetikumokat, mint a hölgyek. Tegyék a szívükre a kezüket! Ugye Önöknél sem roskadozik a fürdőszoba polc nappali-, éjszakai krémtől, arclemosótól, toniktól és egyéb kencéktől? Pedig a bőrnek szüksége van a rendszeres ápolásra, teljesen mindegy, hogy férfiéről vagy nőéről van-e szó. Így mondhatjuk, hogy az uraknak talán nagyobb szüksége lenne alkalmanként szakértő kezek közt szépülni.
De lássuk mik azok a kezelések, melyekre érdemes benevezniük a kozmetikában!
Szemöldökszedés: Már egyáltalán nem kirívó eset, ha egy férfi ezt kéri a kozmetikustól. A kiszedett szemöldök urak esetében nem formázást, csupán igazítást jelent, hiszen a középen összenőtt szemöldök például egyáltalán nem szexi vagy divatos. A szakember kíméletesen eltávolítja a kusza szőrszálakat, az eredmény pedig egyáltalán nem feltűnő, inkább csak elegáns rendezettséget ad.
Arctisztítás: A bőr letisztítása és gőzzel vagy kozmetikumokkal való felpuhítása után a kozmetikus eltávolítja a mitesszereket. Férfiaknál különös jelentősége van, hiszen mivel genetikailag nagyobbak a pórusaik, mint a nőknek, sajnos a tisztítás is jobban rájuk fér. Problémás bőr esetén is javulás érhető el, ha rendszeresen átesnek ezen. Igaz, kicsit fájdalmas művelet, de a bőr egészsége érdekében, megéri.
Masszírozás: Bár korábban a masszírozás a kezelés elején szerepelt, hogy ezzel is segítsék a bőr felpuhulását, a kozmetikusok az évek során felülírták ezt a szabályt és az arcmasszázs átkerült a kezelés végére és inkább kényeztető funkciót kapott. Segítségével nem csak ellazulhatnak, de a hatóanyagok könnyebben jutnak a bőr mélyére, megfiatalítva, energiával feltöltve azt.
Gépi kezelések: Ugyan sokszor külső szemlélőnek – főleg ha férfi az illető - félelmetesek lehetnek ezek a beavatkozások, de higgyék el nem azok, sőt pont olyan kellemesek, mint egy pihentető masszázs! Legyen szó a „jó öreg” ultrahangról vagy a legmodernebb gépi fiatalító műveletekről (a kozmetikus dönti el a kezelés során, hogy melyik a legalkalmasabb az adott bőrnek), mind a bőr állapotának javulását, az alkalmazott hatóanyagok minél mélyebb rétegekbe való bejutását célozzák meg.
Tényleg ajánlom mindenkinek, egyszer próbáljon ki egy kezelést és a végén, biztos vagyok benne, be is jelentkezik előre a következőre, nehogy elfogyjanak a szabad időpontok!

Hozzászólások

Legfrissebb

Május utolsó hétvégéjén újra beveszik a kerékpárosok az eplényi Bringarénát. Magyarország...

A „keleti nyitás” ma már nem csupán egy új külgazdasági stratégia...

A levegő is jéggé vált

1939-40 telén egy igencsak könnyűnek induló háborúban az orosz katonák "Fehér Halál"-nak...

Pikáns

Megszüntetné a pornóipart a kormány!

A kormány már dolgozik a szexiparmentességen!

Az indiából származó Káma Szútráról kevesen tudják, hogy a lélekről...

Ha szexről van szó, az emberek általában inkább tartózkodnak a gyors...

A biszexualitás mindenkiben ott van. Igaz vagy sem?

Mit érdemes beszerezni a szexshopból? Eláruljuk!