Életmód / Stílus

Az igazi loft, az agglegény álom 2. rész

Vannak férfiak, akik az időtlen luxust szeretik. A penthouse-ról szóló cikkünkben ezt mutattuk be. Most azonban egy olyan férfiaknak ajánlott korszerű lakóteret mutatunk be, ami a dekadens, formabontó elegancia híveinek otthona.

A loft lakások, használaton kívüli gyárépületek lakóingatlanná alakított terei, amelyek az 1970-es évek angliájából indultak hódító útjukra.
A loft otthonok jellemzői, hogy nem a minimalista luxusvilág jellemzi őket, mint a penthouse lakásokat, hanem a sokoldalúság, a magas minőségi, de bohém belsőépítészeti kritériumok. A loftok belmagassága gyakran a 6 métert is eléri, így a galéria szintek alkalmazása, a térben logó design tárgyak, emeletes polcszerkezetek igen gyakoriak, akárcsak a létrák és függőlépcsők alkalmazása.


 
Image preview

Amíg a luxusotthonoknál megszokhattuk, hogy a gépészeti elemek rejtve maradnak, a loftoknál azok dizájnos formában való megjelenítése a belső lakótérben (gerendák, nyers beton, a látszó téglafelületek, és a hatalmas ablakok) is a régi gyárfunkció világát idézik.
Nem szabad elfelejteni, hogy a loft lakásokat főleg olyan gentlemanok választják, akiket nem riaszt vissza az a tény, hogy nem a belváros szívében élnek. Szeretik a nagy terek egyedi hangulatát, a szingli életben rejlő rendezetlen bohémiát, de ugyanúgy igényük van a high-tech darabokra, legyen szó a konyha felszereléséről, vagy a barátoknak biztosítható otthoni mozi-élményről.
Az igazi loft, a valódi gyárépületet veszi alapul, és alakítja otthonos lakótérré. Egyedisége éppen ebben rejlik. Egy feltörekvő fiatalember, soha nem költözne olyan loftba, ami új ingatlanfejlesztési koncepciók alapján épült az elmúlt években.


 
Image preview

A loft ingatlanokra gyakran mondják, hogy igazi közösségi helyszín. Nos, amíg a penhouse a villás reggelik, és a metaxa bulik helyszíne, addig a loftok házigazdái inkább a hajnalig tartó vacsoraesetek, házi-színházak, és művészbulik lebonyolítói. Ami a lakás design elemeit illeti, ezekben a terekben csúcsosodik ki az indusztriál lakberendezés jellegzetes tárgyai: a nagy ipari lámpák, fém asztalok és tároló-bútorok, konzolos könyvespolcok, várótermekre emlékeztető ülőbútorok.

Az a férfi, aki a loftot választja, a szabadság és a függetlenség megszállottja. Igénye van a magányra éppen úgy, mint a bohém partyk hangulatára. Luxus iránti fogékonysága éppúgy eltitkolhatatlan, de mindezt olyan különc módon éli át, amit semmi nem fejez ki jobban, mint a lost otthonának hatalmas, egybefüggő terei, melynek minden szegletét belakja és uralja.

Hozzászólások

Legfrissebb

Május utolsó hétvégéjén újra beveszik a kerékpárosok az eplényi Bringarénát. Magyarország...

A „keleti nyitás” ma már nem csupán egy új külgazdasági stratégia...

A levegő is jéggé vált

1939-40 telén egy igencsak könnyűnek induló háborúban az orosz katonák "Fehér Halál"-nak...

Pikáns

Megszüntetné a pornóipart a kormány!

A kormány már dolgozik a szexiparmentességen!

Az indiából származó Káma Szútráról kevesen tudják, hogy a lélekről...

Ha szexről van szó, az emberek általában inkább tartózkodnak a gyors...

A biszexualitás mindenkiben ott van. Igaz vagy sem?

Mit érdemes beszerezni a szexshopból? Eláruljuk!