Életmód / Stílus

Az igazi penthouse, az agglegény álom 1 . rész

Sokszor esik szó a legénylakások legkifinomultabb verziójáról, a penthouse-ról, de vajon hogyan is néz ki a 21. században egy vagány luxuslakás, kifejezetten férfiaknak?

A penthouse annyit tesz: függetleníteni magadat egy olyan lakóközösségtől, aki a biztonságot és az alkalmi közösségi létet szavatolja. Már az 1920-es években direkben építettek olyan lakrészeket az USA-ban, amiknél olyan építészeti megoldásokat alkalmaztak, ami alapján egy társasház gépészete nem a tetőtérbe, hanem a mélyföldszintbe került beépítésre, így egy exkluzív tetőtéri helység keletkezett, a mi függetleníteni lehetett a lakóépülettől, csendes, napfényes és tágas volt, hiszen nem kellett azokat a közfal pozíciókat megtartani, mint a köztes szinteknél.

Image preview


 
Az évek előrehaladtával a penthouse nem egy unikális lakótér, hanem egy szabványos ingatlanértékesítési kategória lett és minden olyan nagyváros belvárosában lévő, korszerű társasház felső emeleti lakását értettük alatta, ami minimum 300 négyzetméter, nagy egybefüggő terekkel és minimum 2 oldalról körülvett tágas erkéllyel rendelkezik. Ahogy az építészeti technológiák  előre haladtak, a penthouse képe is átformálódott. A lakrészeket közvetlenül a lakásba érkező liftekkel lehet megközelíteni, amelyek mágneskártyával működnek. A tulajdonosok gyakran csak bérlők, egy nagy ingatlanos cég ügyfelei, akié az ingatlan.
 
A bentlakóknak rendszeres igényük van a lakás átrendezésére, a kárpitok, függönyök, bútorok, burkolatok lecserélésére, amit szintén az ingatan tulajdonos áll, és belsőépítész vállalja a kivitelezést. Úgy tartják a feng-shui, a lakberendezés ősi keleti művészete a penthouse otthonokból indult hódító útjára. Amerikában a 1990-es években igazán divatossá váló lakásművészeti irányzat a penthouse otthonokban érett valódi tökéllyé.
 Egy ilyen lakásban természetes vendégek a kortárs műalkotások, nem ritka a nappali közepén tárolt luxusautó, vagy motor. Egy ilyen lakásnak alkalmasnak kell lennie arra, hogy koktél partikat, ún. metaxa bulikat, villás reggeliket és fogadásokat tartsanak benne. Enteriőrjei minimalisták, a legkorszerűbb technológiát képviselő szórakoztató elektornikai berendezések általában rejtett tárolókban helyezkednek el.

 
Image preview

A bérlők vagy tulajdonosok ritkán tartanak háziállatot, nincsen bentlakó házvezetőnőjük, és gardróbjukat látva a hölgyek biztosan meglepődnének. Az ilyen Penthouse-k férfi lakója hagyományosan az a 25 és 40 év közötti sikeres férfi, akinek kiemelkedően magas keresete van, és életmódja az év minden szakában a belvároshoz köti, legyen az a város Sanghaj, New York, London, vagy Moszkva.
Ha mindez még nem lenne elég, egy penthouse-ban lakó sikeres fiatalember jobbkeze az az apartment manager, aki gondoskodik arról, hogy a legjobb éttermekben mindig legyen szabad asztal, és a legtrendibb eseményekre belépő a penthouse lakói számára.

Hozzászólások

Legfrissebb

Május utolsó hétvégéjén újra beveszik a kerékpárosok az eplényi Bringarénát. Magyarország...

A „keleti nyitás” ma már nem csupán egy új külgazdasági stratégia...

A levegő is jéggé vált

1939-40 telén egy igencsak könnyűnek induló háborúban az orosz katonák "Fehér Halál"-nak...

Pikáns

Megszüntetné a pornóipart a kormány!

A kormány már dolgozik a szexiparmentességen!

Az indiából származó Káma Szútráról kevesen tudják, hogy a lélekről...

Ha szexről van szó, az emberek általában inkább tartózkodnak a gyors...

A biszexualitás mindenkiben ott van. Igaz vagy sem?

Mit érdemes beszerezni a szexshopból? Eláruljuk!