Életmód / Stílus

Az igazi luxusgarzon, az agglegény álom 3. rész

Cikksorozatunk 3. részében a fiatal férfiaknak szánt luxusingatlanok utolsó típusát mutatjuk be: a luxusgarzont. Amely az első lépés a fényűző agglegényélet felé, és egyben az ingatlanpiac egyik legfiatalabb hóbortja mindazoknak, aki kicsiben képzelik a tökélyt.

A luxusgarzonok a 1990-es évek nagyvárosaiban élő, fiatal feltörekvő generációjának otthona. Legelső megjelenése felkutathatatlan, leginkább az illik rá, hogy egy időben alakult ki azokban a városokban, ahol a nagy alapterületű ingatlanok már mind elfogytak, de igény volt a valódi luxusra, még akkor is, ha nem járt hozzá főportás, hatalmas erkély, billiárdszoba és saját lift.


Image preview

A luxusgarzonok a 20-es évek végén, 30-as éveik elején járó fiatal férfiak (és nők) nagyvárosi lakhelyei, amik abban különböznek a korábban bemutatott penthouse és lost lakóterektől, hogy szabadon elkölthető vagyonok hiányában a luxusgarzonok tulajdonosai maguk kísérik figyelemmel lakásuk felújítását. Igényük a legmagasabb minőségű burkolatokra, bútorokra és tárgyakra nem múlja alul a korábban bemutatott csoportokét, azonban lakásuk adottságai merőben másak. Bár otthonuk a belvárosban van, akárcsak a penthouse-k, a választott bérházak sokszor nem felújítottak, a lépcsőházak erősen igénybevettek, és a ház többi lakója nem feltétlenül a feltörekvő csoportokhoz tartozik.


 
Image preview

A luxusgarzon tulajdonosát kettő dolog érdekli: lakását befektetésnek tekinti, így mindent elkövet, hogy hosszú távon megtérüljön és értéke növekedjen. Másodszor pedig otthona állapota kizárólag saját küszöbétől kezdődően foglalkoztatja. Célja az, hogy 30-70 négyzetméteres lakása otthonos, kifinomult és luxus imázst mutató legyen, olyan hely ahová a következő néhány évben szívesen jár haza, de ahol nem dolgozik, és nem hívja meg barátait nagyobb összejövetelekre.
Jellemző ezekre a lakásokra, hogy a férfi, akit később nagyobb, drágább ingatlanba költözik is megtartja első luxusgarzonját.

A luxusgarzon designjára jellemző, hogy véglegesen berendezett térről van szó, amelyben a színválasztás két egymást jól kiegészítő árnyalat. A főzés nem kap különösebb szentélyt, hanem jellemzően egy térben van a nappalival és a hall-al, hogy a mosdó helységek és a hálószoba külön térbe kerülhessen.

 

Hozzászólások

Legfrissebb

Május utolsó hétvégéjén újra beveszik a kerékpárosok az eplényi Bringarénát. Magyarország...

A „keleti nyitás” ma már nem csupán egy új külgazdasági stratégia...

A levegő is jéggé vált

1939-40 telén egy igencsak könnyűnek induló háborúban az orosz katonák "Fehér Halál"-nak...

Pikáns

Megszüntetné a pornóipart a kormány!

A kormány már dolgozik a szexiparmentességen!

Az indiából származó Káma Szútráról kevesen tudják, hogy a lélekről...

Ha szexről van szó, az emberek általában inkább tartózkodnak a gyors...

A biszexualitás mindenkiben ott van. Igaz vagy sem?

Mit érdemes beszerezni a szexshopból? Eláruljuk!