Életmód / Stílus

Sony Xperia Z – a világ első vízhatlan telefonja

Elég nehéz mostanában a smartmobil piacot hosszabb ideig uralni. Egyik infokommunikációs szegmensben sem olyan komoly a verseny, mint a mobiltechnológiában. Vannak ugyan a piacot némiképp átrendező csúcsmobilok, de a tartós siker garanciája mindeddig lehetetlen volt. A Sony ötlete meglepő és mulatságos!

Amikor januárban a Sony globális sajtótájékoztatókon jelentette be az Xperia Z extra tulajdonságokkal felszerelt okosmobilt, már tudható volt, hogy a kereskedelmi forgalmazásra még várni kell. Azt hogy a készülék méltán legnépszerűbb tulajdonsága (nem csupán cseppálló, de egyenesen vízhatlan) a kereslet élvonalába röpítse a modellt, főleg a designereknek jelentett kihívást, hiszen minden csatlakozó port újabb és újabb kitettséget jelent egy ilyen vízhatlannak titulált készülék számára. Fontos azonban megemlíteni, hogy a design, és a tökéletes megjelenítései tulajdonságok nem teszik alkalmassá a készüléket arra, hogy könnyűbúvárok guppikat videózzanak vele a lagúnákban. A telefon maximum 20 percig tartható a víz alatt, és 1 méter mélységnél ne bír ki nagyobb nyomást.

Image preview

A Full HD megjelenítés és a kategória társaknál sokkal jobb hardver kapacitás mindenképpen alkalmassá teszik a telefont arra, hogy 2013-as év, egyik legmeghatározóbb trendteremtő okosmobilja legyen belőle mindazok körében, akik nem ragaszkodnak az iPhone megrendíthetetlen tökélyéhez.

 

Hozzászólások

Legfrissebb

Május utolsó hétvégéjén újra beveszik a kerékpárosok az eplényi Bringarénát. Magyarország...

A „keleti nyitás” ma már nem csupán egy új külgazdasági stratégia...

A levegő is jéggé vált

1939-40 telén egy igencsak könnyűnek induló háborúban az orosz katonák "Fehér Halál"-nak...

Pikáns

Megszüntetné a pornóipart a kormány!

A kormány már dolgozik a szexiparmentességen!

Az indiából származó Káma Szútráról kevesen tudják, hogy a lélekről...

Ha szexről van szó, az emberek általában inkább tartózkodnak a gyors...

A biszexualitás mindenkiben ott van. Igaz vagy sem?

Mit érdemes beszerezni a szexshopból? Eláruljuk!