Gépek

Professzionális tűzoltósisak

Omer Haciomeroglu török designer olyan sisakot álmodott meg a tűzoltóknak, amely a 21. század technológiai újításait használva, pontos környezeti információkat képes adni viselőjének.

A tűzoltók által végzett mentési folyamatok felgyorsítása használható sisak, képes viselőjét a különleges digitális sisakrostélyon át, a sűrű füstön is átlátóvá tenni. A sisak képes arra, hogy a tűzoltó környezetét egy a Föld fokhálózatának megfelelő drótváznak fogja fel, ahol pontosan érzékeli, és koordináták alapján elhelyezi a mentésre szorulókat, akkor is, ha azok már nem mutatnak karakteres életfunkciókat.
A sisak a most használt felszerelésektől eltérően, kisebb, könnyebb, jobban alkalmazkodik az emberi fej formájához, nem nehezíti a nyak mozgatását, ellenáll szinte minden ütésnek és természetesen a hőnek is.


Image preview

A sisak természetesen képes kommunikációs kapcsolatba lépni a többi mentést végző tűzoltó által viselt hasonló felszereléssel anélkül, hogy ehhez külön felszerelhető eszközt használna. A sisak képes viselője helyzetét és állapotát is monitorozni, figyeli annak véradrenalin szintjét és légcseréjét. A C-Thru névre keresztet sisak, képes a tűzoltó környezetében lévő égés és füst által okozott fizikai jelenségeket pontosan érzékelni (tűzfészek, magasan éghető anyagok, omlásveszély) és erről adatokat továbbítani viselőjének, a sisakrostélyt, mint digitális kijelzőt használva.
A tervező véleménye szerint: nagyon fontos lenne, hogy ezek a hétköznapi hősök, jól illeszkedő, magas technológiai szintet, és kifogástalan minőséget képviselő anyagokból összeállított felszereléseket viseljenek, amik a 21. száza

Hozzászólások

Legfrissebb

Május utolsó hétvégéjén újra beveszik a kerékpárosok az eplényi Bringarénát. Magyarország...

Jankó kalandjai nem értek még véget...

Látványos és pörgős kaland vár a nézőkre, akkor miért is hagynánk ki?

Elég nehéz mostanában a smartmobil piacot hosszabb ideig uralni. Egyik infokommunikációs...

Pihenés

A „keleti nyitás” ma már nem csupán egy új külgazdasági stratégia...

A levegő is jéggé vált

1939-40 telén egy igencsak könnyűnek induló háborúban az orosz katonák "Fehér Halál"-nak...

Álcázva

A haditechnika fejlődése ellenére a csatamezők legfélelmetesebb szereplője továbbra is a...

Thai masszázs

A masszázsról a lengén öltözött, igen készséges hölgyek jutnak a...

mesterlövész

A legrégebbi és leghíresebb különleges egység a Francia Idegenlégió.