Gépek

Cadillac Sixteen – a forradalmai koncepcióautó

Számos prémium márka küzd azzal, hogy megtartsa a kézműves design örökségét és esztétikailag is naprakész legyen, anélkül hogy retro hatást keltenéne. Ezt a gazdag hagyományt alakította forradalmai innovációvá a Cadillac Sixteen.

2013-ba olyan koncepcióautót terveztek a Cadillac designerei, amelynek eddigi látványtervein karikatúra-szerűen eltúlozzák a luxusautó soha véget nem érő motorháztetőjét, ami így minden részletében fényűző erőt és eleganciát sugároz. A Cadillac Sixteen koncepcióautó, a művészet és tudomány tervezési filozófiáján alapul.

A koncepcióautó nagyon tiszta vonalvezetése, egyesíti a finoman ívelt felületeket és az éles és határozott éleket. A tervezők abban bíznak, hogy az időtlen dizájn továbbra is elkápráztatja majd a közönséget, ha az új modellt bemutatják az Európai Motorshow-n.

Image preview

A drámai mértékben megnyújtott motorháztető fedi a Cadillac szívét: egy egyedülálló 32-szelepes 13,6 literes V16-os, 1000 lóerős motort. A V16-os motor egyike volt a Cadillac védjegyeinek a 30-as években, de ez a mostani az első alkalom, amikor a márka újra ilyen típusú motor gyárt 1939 óta.

Az autó enteriőrje is kifinomult, amit néhány érdekes részlet tesz teljesen egyedivé, mint például a faragott kristály embléma és a műszerfal közepére szerelt Bvlgari óra. A belső teret a bézs bőr és sötét fa teszi izgalmassá, bár ez nem egyedi vonás, hiszen a 2009 után készülő középkategóriás szedánok, mind ehhez hasonlatos szín- és burkoló anyag koncepciót követték.

A Cadillac Sixteen koncepcióterveinek megjelenésével felröppentek a pletykák azzal kapcsolatban, hogy esetleges sorozatgyártás esetén, a modell első lehet az öregedő Maybach, a néha kissé a lélektelen Bugatti 16C Galibier mellett; sőt még a Rolls-Royce Phantom sikerét is megtörheti.

Hozzászólások

Legfrissebb

Május utolsó hétvégéjén újra beveszik a kerékpárosok az eplényi Bringarénát. Magyarország...

Jankó kalandjai nem értek még véget...

Látványos és pörgős kaland vár a nézőkre, akkor miért is hagynánk ki?

Elég nehéz mostanában a smartmobil piacot hosszabb ideig uralni. Egyik infokommunikációs...

Pihenés

A „keleti nyitás” ma már nem csupán egy új külgazdasági stratégia...

A levegő is jéggé vált

1939-40 telén egy igencsak könnyűnek induló háborúban az orosz katonák "Fehér Halál"-nak...

Álcázva

A haditechnika fejlődése ellenére a csatamezők legfélelmetesebb szereplője továbbra is a...

Thai masszázs

A masszázsról a lengén öltözött, igen készséges hölgyek jutnak a...

mesterlövész

A legrégebbi és leghíresebb különleges egység a Francia Idegenlégió.