Gépek

BMW i8 Concept – élvonalbeli szuperautó

A BMW a világ legismertebbe autómárkája a 2012-es márkakutatások alapján. A válasz a miértre az, hogy ez az egyetlen olyan gépjármű, ami az élen jár, az energizáló teljesítményt, és egy sportautó hatékonyságát illetően, és az egyetlen olyan luxusgép, ami a világ szinte minden kontinensén szalonból elérhető, csúcsmodelljeiből mégis limitált mennyiség fogy.

A sportautók új generációját három tény fogja meghatározni: dinamizmus – fenntarthatóság-innováció. A BNW i szériája az alacsony károsanyag-kibocsátású modellek kereskedelmi forgalomba hozását elkészítő koncepció autók prémium versenye a BNW mérnöki kapacitásain belül.

Az i project első két gyártott modellje az akkumulátoros elektromos BMW i3, (korábbi nevén a Mega City Vehicle), és a hibrid BMW i8, ami az előbbi sorozatgyártású változata (a BMW Vision Efficient Dynamics koncepció). A 2011-es Frankfurti Autószalonon bemutatott koncepcióautó sorozatgyártása elindul ez év tavaszán, Lipcsében.

Image preview

 

A designkoncepció a BMW i8 tekintetében, megtestesíti a tökéletes szintézisét technológiai és esztétikai varázsa között. A lendületes vonalak és a lapos, szinte az úthoz simuló formavilág, feltűnően dinamikus megjelenést kölcsönöznek a járműnek, még akkor is, ha egyhelyben áll.

A dinamikus megjelenés ellenére az i8, 2 +2- üléses verzióban készül, a mindennapos praktikum jegyében. A néhol teljesen átlátszó karosszéria elemnek köszönhetően, az egyes járműalkatrészek is tisztán láthatóak kívülről. Az i8 kizárólag ezüst színű karosszériával lesz elérhető.

Hozzászólások

Legfrissebb

Május utolsó hétvégéjén újra beveszik a kerékpárosok az eplényi Bringarénát. Magyarország...

Jankó kalandjai nem értek még véget...

Látványos és pörgős kaland vár a nézőkre, akkor miért is hagynánk ki?

Elég nehéz mostanában a smartmobil piacot hosszabb ideig uralni. Egyik infokommunikációs...

Pihenés

A „keleti nyitás” ma már nem csupán egy új külgazdasági stratégia...

A levegő is jéggé vált

1939-40 telén egy igencsak könnyűnek induló háborúban az orosz katonák "Fehér Halál"-nak...

Álcázva

A haditechnika fejlődése ellenére a csatamezők legfélelmetesebb szereplője továbbra is a...

Thai masszázs

A masszázsról a lengén öltözött, igen készséges hölgyek jutnak a...

mesterlövész

A legrégebbi és leghíresebb különleges egység a Francia Idegenlégió.