Játék

A világhírű Racewood szimulátor

Történt egyszer, hogy egy Bill nevű zsoké váratlanul megsérült, és lábadozása során úgy tűnt, hogy le kell mondania a rendszeres lovaglásról, amit annyira szeretett. 1990-ben Bill egy lovagló szimulátort tervezett, ami a mai napig az egyetlen olyan berendezés, amely képes a lovaglás élményének többféle aspektusát szimulálni, a nyeregben ülő számára. Szabadalma világhírűvé tette.

A szimulátornak elsősorban 3 területen, a hagyományos lovalás, a díjlovaglás és a lovas poló területén kellett produkálni ugyanazt a fizikai élményt lovasa számlára, mintha valódi lovon ülne, valódi terepviszonyok között. Ez volt az a három terület, ahol nincsen mindig lehetősége a lovas sportok kedvelőinek, vagy az épen gyakorlatot szerző kezdőknek, eredeti körülmények között a nyeregben ülni.

Az a teljesen interaktív szimulátor, amely a lovassport élményét 100%-ban volt képes visszaadni, 2006-ban került piacra. Ázsiától Kaliforniáig használják a szimulátort a lovassportok szerelmesei, akik otthonukban is tudnak hódolni szendevényüknek, úgy hogy nem kell lemondaniuk a lovaglás fitten tartó jelentőségről sem.

Image preview

 

A jelenleg tervezés alatt álló Show Jumping Simulator-t a lovas szakma, és a híres zsoké iskolák is türelmetlenül várják, hiszen ez lesz ugyanis az első olyan szimulátor gép, ami képes a ló legaprólékosabb izommozgását is éreztetni a lovassal, minden lovagló-tempónál.

A szimulátorok árai 40-90.000 Font között mozognak, de az új fejlesztés, amely 2014-re várható, és képes lesz visszaadni az állat teljes mozgáskoordinációját, vélhetően 100.000 Font feletti összegért kerül majd a nagyközönség elé.

Hozzászólások

Legfrissebb

Május utolsó hétvégéjén újra beveszik a kerékpárosok az eplényi Bringarénát. Magyarország...

A „keleti nyitás” ma már nem csupán egy új külgazdasági stratégia...

A levegő is jéggé vált

1939-40 telén egy igencsak könnyűnek induló háborúban az orosz katonák "Fehér Halál"-nak...

Gépek

A Genova Motorshown 4 napja bemutatott Alfa Romeo 4C, a Fiat csoport csúcsjárgányává lépett elő...

A BMW a világ legismertebbe autómárkája a 2012-es márkakutatások alapján. A válasz a miértre az...

Az új csúcsmodel nem lesz gyakori az utakon

Az idén 50 éves a Lamborghini, ezért Genfben szenzációra készülnek

Számos prémium márka küzd azzal, hogy megtartsa a kézműves design örökségét és esztétikailag is...

Mercedes szerint, az új C63 AMG "Edition 507" célja az, hogy olyan ambiciózus vezetőket érjen el...