Könnyű

DJ Rush interjú

Az október 13-i Bónusz Electronic Music Festival egyik kiemelt vendégművészével, DJ Rush-al sikerült egy e-mail interjút lebonyolítanunk! Olvassátok a chicagói sztár őszinte válaszait!

- Reméljük minden a lehető legjobban alakul nálad idén. Te hogyan minősítenéd a 2012-es esztendő eddig eltelt részét?

- Köszönöm a jókívánságokat! 2012 eddig nagyon gyorsan eltelt. Végre lehetőségem nyílt hosszabb ideig, úgy igazából a családommal lenni Chicagóban és élvezni a nyarat. Tudjátok, legtöbbször végigjátszom az évet, és soha nincs esélyem bármi mást csinálni. Sikerült pár remek zenét írnom és összehozni néhány új projektet, amelyeket majd 2013-ban szeretnék bemutatni. Mindent összevetve elégedett vagyok azzal, amit idáig véghezvittem és remélem, jövőre még több következik.


- Milyen volt a nyarad? Emlékezetes bulik? Esetleg tudtál egy kis szünetet tartani és elmenni valahova nyaralni?

- Szép nyaram volt és néhány igazán remek partinak lehettem a részese, mielőtt hazarepültem a családomhoz. Volt pár buli, ami igazán lenyűgözött. Nagyon élveztem a svájci Street Parade after partiján zenélni, az „Energy” terem egyszerűen óriási volt, a közönség nagyon érezte a zenét és jól érezte magát. Egyetlen szomorú arcot sem láttam! Aztán lehetőséget kaptam játszani egy fesztiválon, Mallorcán, ahol aztán utána tudtam pár napot pihenni, jókat enni és csavarogni. Ez volt az én kis nyaralásom.


- Hihetetlenül termékeny producer voltál a ’90-es és 2000-es években: albumok, EP-k garmada, remixek, mixek, és sorolhatnánk. Ám az utóbbi években mintha megritkultak volna a megjelenéseid. Oké, épp kiadtad a „Twisted Old School”-t a Kne’ Deepnél és néhány másik tracket is, de a mennyiség már nem ugyanaz, mint egykor. Mi az oka ennek? Jobban szeretnél a dj-zésre, vagy a magánéletedre koncentrálni? Esetleg a szünet oka az, hogy felfrissítsd az alkotói energiáidat?

- Mindig is az öröm miatt csináltam zenét, sohasem arról szólt, hogy a csúcson maradjak, vagy egyszerűen csak halljanak engem az emberek. A ’90-es, vagy a 2000-es években még nagyon nehéz volt zenét kiadni, és csak azok számítottak a szakmában, akik képesek voltak erre . Különleges dolog volt és mindig a szívemből jött a zene. Most, hogy a digitális dolgok beütöttek, bárki csinálhat zenét és ki is adhatja, és emiatt már nincs benne annyi szenvedély. Az internet túl sok zenével van elárasztva, aminek körülbelül a fele szemét. A dalaim egyszerűen csak önmaguk miatt lettek sikeresek. Nem azért próbálkoztam zenekészítéssel, hogy meggazdagodjak, vagy világsztár legyek. Csak jól akartam magam érezni, és olyan dalokat írni, amelyek az én részeim. A dolgok változnak, én is változtam, a szcéna is változik, de ez nem rossz dolog, és már nem látsz olyan slágereket, mint a „Mutha Fucking Bass”, vagy a „Funk You Up”. Azok a pillanatok itt voltak, de már elmúltak, és ideje továbblépni. Még mindig aktív vagyok, s még mindig megvannak a rajongóim, és a sok támogató mögöttem. Már nincs szükségem újabb nagy slágerre, hogy meghatározzam, ki is Isaiah aka DJ RUSH valójában. A karakterem és a személyiségem mondja meg, hogy ki vagyok én valójában. A zene egy platform, hogy összehozd az embereket azért, hogy jól érezzék magukat, és örüljenek egymásnak, mindegy, hogy 10 vagy 1000 emberről beszélünk. Hogy tisztábban fogalmazzak, 4 évvel ezelőtt úgy döntöttem, hogy kicsit visszaveszek a tempóból, az utolsó 2 évben pedig már csak bizonyos fellépések vállalok el, hogy több időm jusson magamra. Több mint 18 évet töltöttem el munkával és utazással, és eljött az idő, hogy másra is tudjak időt fordítani a zenén kívül. Több időt szerettem volna otthon tölteni, és úgy felébredni, hogy nem a munka és az utazások járnak a fejemben. Úgy akartam felébredni, hogy szabadnak érzem magam és azt teszek, amihez kedvem van, és nem nyomaszt a dj-zés miatti stressz.


- Mi a helyzet a Kne’ Deep háza táján? Mire készülhetünk a közeljövőben?
 
- Épp dolgozom egy projekten az egyik művészemmel, Huma Noyd-dal, a projekt neve pedig H&R Joint. Mindkettőnket inspirálja a másik zenéje, így eldöntöttük, hogy összeállunk és csinálunk valami közöset. Az első megjelenésünk jövő januárjában jelenik meg, a címe pedig „That’s More Like It” lesz, és meg kell, hogy mondjam, nagyon büszke vagyok erre a projektre. De nemcsak Huma Noyd-dal nyomjuk a melót, hanem velünk van még J. Fernandes is, akikkel közösen a DJ Rush United projektet csináljuk. Egy már sikert aratott projektről van szó, amit szeretnénk még tovább vinni, és bevinni az emberek köztudatába, hogy tudják, amikor a DJ Rush United-et látják, akkor egészen biztosak lehessenek abban, hogy minőséget kapnak.

Image preview


- Hosszú évek alatt rengeteg fiatal és feltörekvő producer kapott lehetőséget bizonyításra a Kne’ Deep-nél. Milyen feltételeknek kell megfelelnie ahhoz egy zenének, hogy megjelenést biztosíts neki a kiadódnál?

- Mindig is az volt a meggyőződésem, hogy mindenki érdemel egy esélyt. Ha megvannak a forrásaid ahhoz, hogy másokon segíthess, akkor miért ne tennéd meg? Persze ez néha visszafele is elsülhet és jól a seggedbe rúghat… Ezt keményen megtanultam. De nem sajnálom a sok segítséget és energiát, amit azokba az emberekbe fektettem, akik a végén belém rúgtak az önző érdekeik miatt! Most már csak olyanokkal vagyok kapcsolatban, akikben érzelmi és lelki síkon is megbízom. Szükségem van arra, hogy érezzem a dolgokat, és passzoljanak ahhoz, amit csinálok. A célom, hogy a kiadómnál olyan csapatot hozzak össze, akik nyitottak az újra, és nincsenek beskatulyázódva, vagy egyetlen dologra ráállva. A zeneírás nem a biztonságról szól, hanem arról, hogy önmagad légy és jól érezd magad. Ez az, amit nézek egy zenénél.


- Hogy látod magad 10 év múlva? Még mindig a zenei szcéna szereplője leszel? Visszavonulsz egyáltalán valaha?

- Remélem, hogy boldogságban telik a következő 10 év és folytatni tudom. De ha bármi megakadályozna ebben, akkor is őszintén mondhatom, hogy volt pár igazán jó évem. Körbeutazhattam a világot, találkozhattam rengeteg érdekes emberrel, és közel lehettem a rajongóimhoz. Az élet olyan jó volt hozzám, és ezért nem veszem magától értetődőnek, hanem megpróbálom kiélvezni minden pillanatát. Játszhattam egy héten ötször, vagy akár többször is, de számomra nem csak arról szólt a dolog, hogy minden bulin játsszak. Ez arról szól, hogy élvezd, amit csinálsz, és értékelj minden apró pillanatot, ami igazán számít.


- Szerinted mi a techno jövője?

- Úgy látom, a techno zene megy tovább. A zene rengeteget változott, és az egyetlen dolog, ami visszatart minket az, hogy már nem a szórakozásról szól a dolog, és arról, hogy összejöjjünk és egy fedél alatt partizzunk. Emlékszem azokra az időkre, amikor még bárkivel játszhattál együtt egy teremben, ma pedig arról szól, hogy milyen nagy név játszik, ki tudja behozni a jól öltözött közönséget, vagy ki az, aki olyan nagymenő, hogy ezzel vagy azzal a művésszel tud egy színpadon játszani. Ez az, ami elpusztítja a zenét, mert ezzel elhidegülünk egymástól, és nem tudunk fejlődni. Én csak azt mondom, hogy ébredjünk már fel, osszuk meg a tudásunkat, és kezdjünk el újra együtt lenni, tartsuk életben a technót, és lépjünk előre.


- Milyen célokat tűztél ki magad elé a közeljövőben zenészként és magánemberként?

- Őszintén mondom, hogy minden célt, amit felállítottam magamnak, már elértem. Most már csak az érdekel, hogy élvezzem az életet, és minél többet lássam a családomat. Sokkal jobban élvezem a zenét, mint korábban, mert nagy változáson ment keresztül a hangzásom, és látom, hogy az emberek is élvezik. Ezen az úton szeretnék továbbmenni és visszahozni az örömet a táncparkettre.


- Végül pedig, mit üzensz a magyarországi rajongóidnak a Bónusz Fesztivál előtt?

- Boldog vagyok, hogy visszatérhetek Magyarországra, és megoszthatom veletek azt az energiát, amit most magamban érzek. Sok mély basszusra számíthattok, ami fel fog rázni titeket, és majd még többet akartok belőle, hogy nem kevesebbet érezzetek, mint a Színtiszta Energiát!! Szeretlek benneteket és már várom, hogy újra láthassak titeket!

Hozzászólások

Legfrissebb

Május utolsó hétvégéjén újra beveszik a kerékpárosok az eplényi Bringarénát. Magyarország...

A „keleti nyitás” ma már nem csupán egy új külgazdasági stratégia...

A levegő is jéggé vált

1939-40 telén egy igencsak könnyűnek induló háborúban az orosz katonák "Fehér Halál"-nak...

Életmód / Stílus

Elég nehéz mostanában a smartmobil piacot hosszabb ideig uralni. Egyik infokommunikációs...

A sztárok ha elkötelezettek valami iránt, akkor többnyire márkanagykövetnek állnak. De vajon...

Két szupermárka kapcsolódik össze, hogy egyedit alkosson. Egy olyan okostelefont, amelynek...

Æsir Copenhagen dán székhelyű cég, amely a mobiltelefon design legfrissebb és legkifinomultabb...

 

A napszemüveg az öltözék része. Éppen ezért fontos hogy ugyanolyan kifinomult...