Party

Szilveszteri vendégváró italok

Óévbúcsúztató szilveszteri házibulira a sok előre megvásárolt ital mellett, kellemes üdítő innivalót varázsolhatunk néhány hozzávalóból.

A házilag készített Sangria alkalmas a jó hangulat megalapozására anélkül, hogy a vendégek idő előtt „méltatlan állapotba” kerüljenek mielőtt beköszönt az újév.
Így készítsük el: egy kancsó aljára darabolt ananász konzerv háromnegyedét rakjuk, 3-4 evőkanál meggybefőttet, egy banánt karikára vágva, ha van otthon kivi, azt meghámozva felkarikázva, erre ráöntünk egy üveg egyszerű édes vörösbort, beleöntjük az ananászkonzerv levét, megkeverjük, fogyasztás előtt hűtőbe rakjuk.  Tölthetjük borospohárba, vagy talpas, kelyhes koktélos pohárba. A kancsóból önthetünk gyümölcsöket, díszíthetjük bármilyen gyümölcskarikával a pohár szélét.

Tipp Martinihez:
Ha Martini is szerepel az ital kínálat között, vendégeinknek az alábbi módon kínáljuk: a pohár szélét nedvesítsük be, majd szájával lefelé nyomjuk kristálycukorba. A vizes pohár szélére a cukor rátapad.  Egy megmosott citromot karikázzunk fel, félig vágjuk be, és húzzuk a pohár szélére. Martinihez kiválóan illik a zöld vagy fekete olívabogyó, ezt bele dobhatjuk a pohárba, vagy felszúrhatjuk pálcikára és a pohár tetejére rakhatjuk keresztbe.

Egészségükre!

Hozzászólások