Pihenés

Síelés Szlovákiában

Chopok

Bár lassan a főszezon végére érünk, de még hónapokig érdemes lesz Szlovákiába látogatni a síelőknek.

 A hazai utazóközönség körében a szlovák sípályák az országhatárhoz való közelségüknek és jól kiépített síközpontjaiknak köszönhetik egyre fokozódó népszerűségüket. Szlovákia hegyvonulatain családosokat, kezdőket és extrém sportolókat egyaránt vonzanak a különböző nehézségi fokozatú sípályák. A kiszolgálás, a pályák karbantartásának színvonala megegyezik az Alpok országaiban elvárt minőséggel.  Rengeteg új szlovák vendéglátó ipari egység, apartman, panzió és hotel, wellness részleggel várja a síelés során kifáradt vendégeit. Így nem csoda, hogy egyre többen választják a síelés szerelmesei közül Szlovákiát. 

A legvonzóbb sípályák pedig Szlovákia középső területein, Poprad-tól északra és Liptovsky Mikulas városától délre találhatóak. Ez a változatosság az itten környék igencsak gazdag terepviszonyainak A következőkben a két legnagyobb sípálya rendszerrel foglalkozom részletesebben: Chopok Észak-Jasná a szlovák sípályák közül a legnagyobb összefüggő pályarendszerrel rendelkező sícentrum. A pályák magassága a tengerszint feletti 1-2 kilométer között ingadozik. A pályák hossza mintegy 28 kilométer. Ezt a területet a jól karbantartott, gondozott pályái miatt évtizedek óta látogatjál a magyar síelők. A sípályáknak körülbelül az 50%-a hóágyúzható. A snowboardosokat freeriding, jumping és rail pálya várja. Esti sízésre két kivilágított pályán nyílik lehetőség. 

A Donovaly (Alacsony-Tátra) a szlovák sípályák közül a legnagyobb összefüggő pályarendszerrel rendelkező sícentrum. Itt már évtizedek óta kiváló minőségű pálya várja a túristákat. A sípályák kb. 50%-a hóágyúzható. A snowboardosokat freeriding, jumping és rail várja. Nemrégiben lecserélték a Záhradky kétüléses liftet egy új hatüléses felvonóra. Két kivilágított pályán lehetőség nyílik esti sízésre is. A síliftnél két sor van. Az egyik sorba becsatolt síléccel állhatnak be az utasok, a másikba pedig a lécet lecsatolva azok, akik a kabinnal akarnak utazni. A kétsebességű felvonórendszerbe rendkívül kényelmes a be- és a kiszállás.

A december végi, január eleji főszezon árai a következő módon változnak:

  • felnőtt 3 napos 102 euró
  • idős 3 napos 82 euró
  • ifjúsági 3 napos 71 euró

 

Hozzászólások

Legfrissebb

Május utolsó hétvégéjén újra beveszik a kerékpárosok az eplényi Bringarénát. Magyarország...

A „keleti nyitás” ma már nem csupán egy új külgazdasági stratégia...

A levegő is jéggé vált

1939-40 telén egy igencsak könnyűnek induló háborúban az orosz katonák "Fehér Halál"-nak...

Ajánló

Jankó kalandjai nem értek még véget...

Látványos és pörgős kaland vár a nézőkre, akkor miért is hagynánk ki?

Szokásos pörgés, akció és kőkemény verések!

Vérbeli tolvajként szerepel a kopasz szuperman, de ezúttal egy latin díva is elkíséri veszélyes...

Mr. Szakadt trikó visszatér!

John McClane újra és még mindig formában!

Egy lélegzetelállító katasztrófa, amiből remek alkotás készült

Naomi Watts és Ewan Mcgregor alakítja azt a nőt és férfit a vásznon, akikkel valóban megtörtént...

Jamie Foxx és Christop Waltz feldúlja a múlt megszokott hétköznapjait!

Rabszolgaság, szerelem és fejvadászat egy filmben, sok sztárral!