Pihenés

A Francia Idegen Légió

mesterlövész

A legrégebbi és leghíresebb különleges egység a Francia Idegenlégió.

A légiót 1831-ben alapították a Franciaországban tartózkodó külföldi önkéntesek számára. A szolgálat nemcsak fizikailag megterhelő (hanem rendkívül nagy nyomást gyakorol a katonák lelkivilágára is. A jelentkezőknek jó ha a 10%-ból lesz végül is légiós.

Az Idegen Légióval  kapcsolatban rengeteg tévhit forog közszályon a világban. Az egyik ilyen legenda az,  hogy bűnözőket, bajkeverőket és más kétes alakokat szívesen fogadnak. Eleinte, a tömeghadseregek korában így volt, de manapság már csak a minőségi ember anyagra van szükség. A  jelentkezők felét általában azonnal elutasítják különböző okok miatt Ilyen elutasításra szolgáló okok lehetnek a fizikai, pszichológiai, egészségügyi alkalmatlanság. Ha kiderül a jelöltről, hogy büntetett előéletű vagy házas, akkor általában azonnal szintén elutasítják a jelentkezést. Az illető családi állapota azért fontos, mert a Légió élete egyáltalán nem családorientált. Egy bizonyos idő után, ha a elérte a tiszti rangot a légiós, már házasodhat.

Az Idegen Légióban szolgáló  tisztek nagy része francia. A légióban akiből tiszt lesz egy idő után, annak fel kell vennie a francia állampolgárságot. Bár franciák hivatalosan nem lehetnek tagok, sok francia is szolgál az alakulatban. A kibúvásra az ad okot, hogy francia állampolgárként, de nem francia nemzetiségű személyként könyvelik el a harcosokat. A franciák általában belgának vagy svájcinak vallják magukat. A belga, vagy svájci származás, többé-kevésbé magyarázatot ad francia hangzású nevükre és kitűnő nyelvtudásukra. A légióba jelentkezni csak a francia csendőrségeken ill. az Idegenlégió saját toborzóközpontjaiban lehetséges. A francia nyelv ismerete nem alapfeltétel, a kiképzés alatt biztosítanak nyelvoktatást.

A felvételi eljárás során az újoncoktól a legtöbb személyes holmit, így az útlevelet is  elveszik. A felvételizők  rengeteg teszten (intelligencia, egészségügyi és különféle interjúk) esnek át az aubagne-i bázison. Ha a teszteken átjutottak, akkor az Idegenlégió kiképzőbázisára, Castelnaudaryba szállítják az újoncokat.  Itt négy hónapos alapkiképzésen vesznek részt. Ez az alapkiképzés három részből (erőnléti, fegyverismereti és taktikai) áll és a végén egy sor vizsga következik.

A tényleges belépés csak sikeres vizsga után történik meg. Ekkor a jelentkező akár még  nemet is mondhat. Amennyiben a légiós elfogadja a szerződést, akkor öt évig kell szolgálnia a Légiót. Első szolgálati helyét ekkor kapja meg a légiós.

 

 
Hozzászólások

Címkék

Legfrissebb

Május utolsó hétvégéjén újra beveszik a kerékpárosok az eplényi Bringarénát. Magyarország...

A „keleti nyitás” ma már nem csupán egy új külgazdasági stratégia...

A levegő is jéggé vált

1939-40 telén egy igencsak könnyűnek induló háborúban az orosz katonák "Fehér Halál"-nak...

Ajánló

Jankó kalandjai nem értek még véget...

Látványos és pörgős kaland vár a nézőkre, akkor miért is hagynánk ki?

Szokásos pörgés, akció és kőkemény verések!

Vérbeli tolvajként szerepel a kopasz szuperman, de ezúttal egy latin díva is elkíséri veszélyes...

Mr. Szakadt trikó visszatér!

John McClane újra és még mindig formában!

Egy lélegzetelállító katasztrófa, amiből remek alkotás készült

Naomi Watts és Ewan Mcgregor alakítja azt a nőt és férfit a vásznon, akikkel valóban megtörtént...

Jamie Foxx és Christop Waltz feldúlja a múlt megszokott hétköznapjait!

Rabszolgaság, szerelem és fejvadászat egy filmben, sok sztárral!