Pihenés

Egyre több magyar fedezi fel a Bukovel síközpontot

A „keleti nyitás” ma már nem csupán egy új külgazdasági stratégia megnevezése. A téli sportok itthoni szerelmesei közül is egyre többen döntenek úgy, hogy az unalomig ismert, drága és zsúfolt olasz, osztrák és szlovák sípályák helyett keleti szomszédunk, Ukrajna síterepeit veszik célba. Akik nyitottak az újdonságokra, azok számára ideális választás az ország első számú síközpontja, a magyar határtól mindössze 230 km-re fekvő Bukovel.

Síelni vágyó honfitársaink körében még mindig az osztrák, francia és olasz sípályák számítanak a legnépszerűbb úticélnak. Szintén közkedvelt Szlovákia, a legújabb és legizgalmasabb célország azonban kétségtelenül Ukrajna, ahol azok találják meg a számításaikat, akik nyugati színvonalú pályarendszerre vágynak, keleti áron.

Ukrajna csak néhány éve ismerte fel, hogy milyen óriási turisztikai lehetőséget rejtenek a színvonalas síközpontok, ám azóta rendkívül komoly beruházásokba kezdtek. Ennek köszönhetően mára már több, nemzetközi mércével mérve is színvonalasnak mondható pályarendszerrel rendelkeznek. Valamennyi közül a legnagyobb és legnépszerűbb a bukoveli turisztikai központ, amelynek fejlesztésére az utóbbi két esztendőben mintegy százmillió eurót fordítottak. Ennek eredményeként Bukovel felkerült a nemzetközi sítérképre. Több alkalommal rendeztek itt Európa Kupát, sőt, 2013-ban Bukovel adhatott otthont a legnagyobb presztízzsel bíró tornának, a freestyle sí-világbajnokság döntőjének is.

Nyilvánvalóan nem kell hosszasan ecsetelni, hogy milyen különleges élmény egy magyar ember számára a Kárpátokban síelni. A magyar-ukrán határtól csupán 230 kilométerre található bukoveli síparadicsom összesen 55 kilométernyi, nyugati színvonalú pályarendszerrel, valamint újonnan épült szálláshelyek egész sorával csábítja a síelőket és snowboardosokat. Bukovel hóbiztos síközpont: itt a szezon november végétől egészen május elejéig tart. A csodás természeti környezetben, a Kárpátok fenyveseinek ölelésében kialakított pályák széltől és lavinától védettek. Aki esetleg attól tart, hogy elavult tányéros felvonókkal kellene feljutnia a csúcsokra, az kellemesen fog csalódni, amikor meglátja a legújabb típusú Leitner és Doppelmayr ülős felvonókat. Az extra adrenalinra vágyók számára freestyle parkot, szánkópályát és korcsolyapályát alakítottak ki, de olyan egyedülálló programokat is ki lehet itt próbálni, mint például az esti síelés, vagy akár egy valódi szánhúzó túra, szibériai husky kutyák által vontatott szánon. Kardinális kérdés a gasztronómia: a bukoveli hütték változatos étel-és italkínálattal várják a vendégeket, az árak pedig jóval kedvezőbbek, mint nyugaton. A kedvező ár egyébként a síbérletekre és a szállásokra is igaz. Ennek köszönhetően egy bukoveli síelés körülbelül feleannyiból kijön, mint egy olaszországi, vagy ausztriai sízés.

A határátkelés és rossz útviszonyok (senki se számítson olyan autópálya-hálózatra, mint a sógoroknál) ellenére nem nehéz megjósolni, hogy egyre több turista keresi majd fel Magyarországról a Kárpátok sípályáit, amelyekről bővebb információ a travelbukovel.hu weboldalon található. Itt ráadásul szervezett síutakra is lehet jelentkezni, a MENMAX jeligét bemondva 5% kedvezménnyel!

Hozzászólások

Legfrissebb

Május utolsó hétvégéjén újra beveszik a kerékpárosok az eplényi Bringarénát. Magyarország...

A „keleti nyitás” ma már nem csupán egy új külgazdasági stratégia...

A levegő is jéggé vált

1939-40 telén egy igencsak könnyűnek induló háborúban az orosz katonák "Fehér Halál"-nak...

Ajánló

Jankó kalandjai nem értek még véget...

Látványos és pörgős kaland vár a nézőkre, akkor miért is hagynánk ki?

Szokásos pörgés, akció és kőkemény verések!

Vérbeli tolvajként szerepel a kopasz szuperman, de ezúttal egy latin díva is elkíséri veszélyes...

Mr. Szakadt trikó visszatér!

John McClane újra és még mindig formában!

Egy lélegzetelállító katasztrófa, amiből remek alkotás készült

Naomi Watts és Ewan Mcgregor alakítja azt a nőt és férfit a vásznon, akikkel valóban megtörtént...

Jamie Foxx és Christop Waltz feldúlja a múlt megszokott hétköznapjait!

Rabszolgaság, szerelem és fejvadászat egy filmben, sok sztárral!