Pikáns

A biszexualitásról

A biszexualitás mindenkiben ott van. Igaz vagy sem?


A biszexualitás a szexuális hovatartozás kissé megfoghatatlan kategóriája. Bár korábban a hermafroditákat illették a kifejezéssel, ma már a biszexuális szó azokat jelöli, akik mind a saját nemük-, mind az ellenkező nem képviselői iránt éreznek szexuális vonzalmat. Egyesek szerint a biszexualitás csak egy alibi, hogy a társadalom könnyebben fogadja el az illető féktelen szeximádatát, mások szerint csak egy megálló a homoszexualitás felé vezető úton.

Sigmund Freaud természetesen komolyan foglalkozott ezzel a témával (is) és arra a következtetésre jutott, hogy alapvetően minden ember biszexuális, csak a különböző életszakaszaiban más-más nemhez vonzódik. Szerinte a biszexualitás a homoszexualitás és a heteroszexualitás közötti bizonytalan pozíció.

A biszexuális hajlamúak nagy része soha nem éli ki vágyát, hogy azonos neművel teremtsen intim kapcsolatot. Sokan megrekednek azon a szinten, hogy csak fantáziálnak a dologról, ennek egyik oka, hogy - amennyiben szexuális célja van - az azonos neműekkel való ismerkedés sokkal bonyolultabb, mint az ellenkezőekkel.

A normálisnak tartott szexuális viselkedésről, szerepekről alkotott normákat minden társadalom nagyon lassan, évszázadok alatt alakította ki - ezek a mai napig is változásban vannak, de a tabukat ledönteni nagyon nehéz. A görögök például úgy tartották, hogy a legkiválóbb férfiak férfi társaikhoz vonzódnak, így semmi különös nem volt abban, ha férfi férfival hált. A keresztény erkölcs viszont kizárólag a heteroszexualitást tartja normálisnak. Bár valamiért a társadalom sokkal inkább tolerálja a biszexuálisokat, mint a homoszexuálisokat, a leszbikus és homoszexuális közösségekben inkább megvetik őket, mert úgy vélik, csak azért tartják fenn biszexuális voltukat, hogy könnyebben elfogadtassák magukat másokkal...

 

Hozzászólások

Legfrissebb

A „keleti nyitás” ma már nem csupán egy új külgazdasági stratégia...

A levegő is jéggé vált

1939-40 telén egy igencsak könnyűnek induló háborúban az orosz katonák "Fehér Halál"-nak...

Jankó kalandjai nem értek még véget...

Látványos és pörgős kaland vár a nézőkre, akkor miért is hagynánk ki?

Sport

Május utolsó hétvégéjén újra beveszik a kerékpárosok az eplényi Bringarénát. Magyarország...

Andy Murray után a világelsőt is búcsúztatta az argentín klasszis.

Már csak marketing?

Beckhamnek vajon már csak reklám értéke van?

Az esélyek beteljesítése a cél a katalánok számára!

Az elmúlt időszakban négyszer is összecsapott a két egyesület, és az olasz gárda ezek alatt nem...