Sport

Vissza a (magyar) valóságba

A Real Madrid - Barcelona (2:1) spanyol szuper-kupa döntő után a hazai futballkedvelők vigyázó szemeiket újra az NB 1-re, pontosabban az OTP Bank ligára vethetik.

"Kicsit savanyú, de a mienk!" - idézhetnénk Bacsó Péter filmjéből Pelikán elvtársat, amint bemutatja a magyar narancsot, és vonatkoztathatjuk ezt honi labdarúgásunkra. De tényleg: mennyire is van Barcelona vagy éppen Madrid Magyarországtól? Nem kilométerben, bár a számok és a tények más tekintetben sem hazudnak. A Debrecen csapata az elmúlt idényt veresség nélkül nyerte. A nemzetközi kupában viszont rögtön sikerült verességet szenvednie - mégpedig az albán bajnoktól, úgy, hogy honfitársaink számára volt hízelgő a null-egy. A visszavágó már jobban sikerült, majd a messze nem a világ legszínvonalasabb bajnokságában játszó Brudges - ha szabad képzavarral élni - elgázolta a Lokit (0:3; 1-4).

Nem csoda, ha ezek után alig érdekel valakit, hogy a keletiek kivel csapnak össze a bajnokság hétvégén esedékes hatodik fordulójában (ha valaki mégis kíváncsi rá, cikkünk végén megtudja). A magyar futball legfontosabb kérdése most az, föltörte-e a Ferencváros szerverét a Nemzeti Sport, hogy idő előtt hírt adhasson Perics szerződtetéséről. Dagad a botrány, pedig nem éppen Messiről van szó. Az az idő még nagyon messzi van!

A korrekt és gyors közönségtájékoztatással persze okafogyottá válnának az efféle szerver-feltörések (ha volt ilyen egyáltalán). Mint ahogy a Détári Lajos - Ricardo Moniz helycsere az FTC-kispadon is jó előre és titokban megkoreografált volt. Az új seprő, hiába holland gyártmány, egyetlen gólt sem sepert be a legutóbbi fordulóban - válaszképpen a Kispest-Honvéd két Üllői úti góljára.

Talán még Öcsi bácsi volt csapata az, amelyik a pozitív ellenpólust jelentheti a magyar foci-sivatagban. Repülőrajtot véve eddigi öt mérkőzésén mindössze egy alkalommal hullajtott pontokat, amikor ikszelt hazai pályán az "atommeghajtású" paksiakkal. Most az újonc, de eddig riválisként fellépő (s mögöttük a második helyet elfoglaló) MTK ellen bizonyíthatják a kispesti királyság nem pünkösdi mivoltát.

A Ferencváros pedig Egerben fogja megvívni szombati csatáját, másnap a nagy rivális UTE pont a nemzetközi vizeken rendszerint megfeneklő, de itthon zászlóshajó Debrecent fogadja. Az örökös balhék után a Fradi és a "Dózsa" fanok igazán kezet szoríthatnának - összehozhatná őket a közös mélypont: a zöldek tizedikek, a lilák pedig eggyel mélyebb bugyorban tanyáznak ebben a ... szóval a magyar bajnokságban. 

Hozzászólások

Legfrissebb

Május utolsó hétvégéjén újra beveszik a kerékpárosok az eplényi Bringarénát. Magyarország...

A „keleti nyitás” ma már nem csupán egy új külgazdasági stratégia...

A levegő is jéggé vált

1939-40 telén egy igencsak könnyűnek induló háborúban az orosz katonák "Fehér Halál"-nak...

Játék

John irányítani igazi élménynek ígérkezik!

A szuperkommandósok nagypapáját irányítáni külön élvezet lesz!

Történt egyszer, hogy egy Bill nevű zsoké váratlanul megsérült, és lábadozása során úgy tűnt,...

Március végén új akciókkal jelentkezik az új rész!

A THQ nem tudta piacra dobni, a Koch Media viszont úgy fest, hogy igen!

Messi és a Barca segíthet neked a győzelemben?

Március végére bajnokságot szerveznek a legjobb gamereknek, harcra fel!

Lara újabb veszélyes és élvezetes kalandokra invitál majd minket!

Nem lesz megjelenés előtt elérhető demo a játékból!