Sport

Eplény Bike Fest – négy verseny két keréken

Május utolsó hétvégéjén újra beveszik a kerékpárosok az eplényi Bringarénát. Magyarország egyetlen felvonóval rendelkező bicikliparadicsoma ezúttal négy kerékpáros versenynek, valamint számtalan kiegészítő szórakoztatóprogramnak ad otthont egy időben.

-Fontosnak tartottuk, hogy olyan kipróbált és sikeres rendezvényeket fogjunk össze, amelyek már korábban bizonyítottak, így a bringások biztosak lehetnek abban, hogy a mostani hétvége minden részlete is az ő szórakozásukat és kényelmüket szolgálja majd.  Emellett idén  komoly célkitűzésünk, hogy megmozgassunk és a szabadba csábítsunk olyan érdeklődőket is, akik eddig esetleg csak a televízióból követték a sportág nagy eseményeit, ezért ha lehet, a tavalyinál még színesebb programpalettával készülünk - mondta Simon Gábor, a fesztivál egyik szervezője.
 
A szombati napot a Nyugat MTB Maraton sorozat első futama nyitja majd, mely három távon nyújt kihívást a hegyikerékpár sport kedvelőinek. A fiatalabb korosztály ez idő alatt a Bringaréna területén kialakított gyerekpályán mérheti össze tudását. Akik az idővel nem, csak a távolsággal szeretnek versenyezni, azoknak a BikeSafe BRM túrát ajánlják a szervezők, ahol a bakonyi települések szebbnél szebb helyeire kalandozhatnak el az érdeklődők.

Vasárnap már az élsporté és a szórakozásé lesz a főszerep. A Bikemag Eplény Kupa olimpiai cross verseny az igazi kemény futamok kedvelőit szólítja rajthoz.
 

Ami a részleteket illeti, a szervezők idén is a bringások igényeire szabták a versenykiírást, megköszönve ezzel azt a több száz kitöltött kérdőívet, melyekben a kerékpárosok pontos leírást adtak az általuk tökéletesnek tartott versenyről. – Szeretnénk megtartani a jó szokásunkat és mindenben a versenyzők kedvében járni. Olyan új pályát jelöltünk ki, ahol még sosem volt verseny, ezzel is motiválva a kihívásokat kereső sportolókat és természetesen a lelkes amatőröket is. A kulturált öltözési és zuhanyzási lehetőségek miatt tavaly sok dicséretet kaptunk, így erre idén is különösen figyelünk. A célnál pedig illatozó meleg étellel várjuk a kitikkadt mezőnyt, ami immáron vegetáriánus változatban is feltűnik az asztalokon. Ami még különlegesség, hazánkban egyedülálló módon továbbra is várjuk hölgyek jelentkezését hosszútávra is – mondja Tóth András a verseny másik szervezője.
 
Bár a versenyeken már 12 éves kortól lehet indulni, a szervezők azt szeretnék, ha a  fesztiválon a család nem tekerő tagjai is találnának maguknak megfelelő szórakozást.  A „Próbáld ki, mielőtt megvennéd" névre keresztelt kezdeményezés keretében bárki felpattanhat a legjobb profi kerékpárokra, a kisebb gyerekek számára pedig egy külön ügyességi pálya kínál kihívásokat. Az igazán aprókat ugrálóvárral csábítják a szervezők, de nem fognak unatkozni a felnőtt látogatók, szurkolók sem, - többek között cross fit és hot iron órákon tehetik majd próbára állóképességüket.

A verseny ideje: 2014. május 31 – június 1.

Helyszín: Eplény

A fesztiválról további, folyamatosan frissülő információk olvashatóak az  www.eplenybikefest.com oldalon.

Az anyagot összeállította a Sajtokapocs.hu
Kapcsolat: eszter.somogyi@sajtokapocs.hu

Hozzászólások

Legfrissebb

Május utolsó hétvégéjén újra beveszik a kerékpárosok az eplényi Bringarénát. Magyarország...

A „keleti nyitás” ma már nem csupán egy új külgazdasági stratégia...

A levegő is jéggé vált

1939-40 telén egy igencsak könnyűnek induló háborúban az orosz katonák "Fehér Halál"-nak...

Játék

John irányítani igazi élménynek ígérkezik!

A szuperkommandósok nagypapáját irányítáni külön élvezet lesz!

Történt egyszer, hogy egy Bill nevű zsoké váratlanul megsérült, és lábadozása során úgy tűnt,...

Március végén új akciókkal jelentkezik az új rész!

A THQ nem tudta piacra dobni, a Koch Media viszont úgy fest, hogy igen!

Messi és a Barca segíthet neked a győzelemben?

Március végére bajnokságot szerveznek a legjobb gamereknek, harcra fel!

Lara újabb veszélyes és élvezetes kalandokra invitál majd minket!

Nem lesz megjelenés előtt elérhető demo a játékból!